Instagram içerik üretirken konu başlıkları belirlemek temel bir adımdır.
O an çok ilgi gören konu başlığı hakkında bir içerik üretebiliriz. Ki buna ‘Real Time Marketing’ yani gerçek zamanlı pazarlama diyoruz. O görseli veya konuyu kendi içeriğimize uygun hale getirerek akışımızda paylaşabiliriz. Ya da başka hesaplara bakarak kendi içeriğimizi oluşturabiliriz. Beğendiğimiz konu başlıklarını not edebiliriz.
Çoğu zaman akışımızı tasarlarken ilham almaya ihtiyaç duyarız. Ben de sizler için sektörel olarak ayırarak bazı hesapları inceledim.
Instagram’da İlham Alınacak Hesaplar
Gastronomi:
nordicfoodtales: Özellikle yemek sektöründe ‘yeme isteği’ uyandırıcı fotoğraflar yayımlamak oldukça önemli sizce de öyle değil mi? Bu hesap da bunu başarmış görünüyor. Ayrıca içerik yazılarında o görselin veya yiyeceğin gerçek hayatta neler yaşattığını hikayeler ile anlatmış. Bunu siz de uygulayabilirsiniz.
tornqvistcoffee: Bir kullanıcının sayfaya ilk girdiğinde bu sayfanın içeriğine bakarak ne sayfası olduğunu anlamaması sizin için bir risk. Aynı temayı kullanması, görselde yazı tasarımlarına yer vermesi ve akışı sağlaması oldukça şık bir görünüm yaratmış.
ihavethisthingwithpink: Bir renk üzerinden ilerlemek istiyorsanız oldukça ilham veren bir sayfa. Yaratıcı video içeriklere de sahip. Tek renk seçimi değişik bir özgürlük ve tema da sağlayabilir size. Uygulanabilir, not almanızda fayda var.
molokiya: Animasyon bir figür belirleyerek bunu hikayeler ile anlatmak oldukça eğlenceli bir görünüm sağlamış. Gerçek görsellere de bu animasyonları uygulayabilirsiniz.
meisomatcha: İnsan yüzlerini mutlaka sayfamızda kullanmalıyız.
chefjacqueslamerde: Tabak sanatının instagram ile buluşması.
Kişisel Marka:
lichipan: Aynı rengi, filtreyi kullanmak kişisel hesaplarda öncelikli bir noktadır. Trendleri oldukça iyi kullanan bir sayfa.
wild.rocks: Hedef kitlesine göre içerik üretmek oldukça önemli.
colormecourtney: Creators sayfasının önerisi.
Global Markalar:
starbucks: Tamamen tüketicisi odaklıdır ve insan figürlerine önem verir. Dönemsel olarak belli bir konsepte göre ilerler ve bunu tasarımlarına yansıtır. Örneğin sonbahar veya yılbaşı gibi.
apple: Kendi hashtag’lerini belirler. Kullanıcılarının çektiği görselleri tercih eder.
vwturkiye: Bazı reklam kampanyaları ilham verici oluyor. Kullanıcı figürü büyük sayfalarda her zaman ön planda.
Bijuteri:
puravida: Çok farklı ve doğal şekilde sergilemiş böylece gerçeklik algısını yükseltmiştir. Takının size gönderilirken nasıl bir kutuda gönderileceğini göstermek iyi fikir.
vhernier: Minimal ve ilgiyi sadece ürüne çekmek üzerine tasarlanmış.
wishyouwerenaked: Aynı dokuyu kullanmış. Yazı içerikleri ile görsele dikkat çekiyor.
gilanistanbul: Tasarımlarının nasıl oluşturulduğunu gösterilmesi perde arkası içeriklere güzel bir örnek.
Kozmetik/Bakım:
marblelab: Farklı çekim fikirleri alınabilir.
slim_by_apriori: Minimal bir görünüm ile ürünü ön plana çıkarmış. Ürün renklerini tasarımlarda kullanmış. Influencerlar ile tasarımlarını güçlendirmiş diyebiliriz.
ritualofme: Bir kozmetik ürününe ancak bu kadar sanatsal bir sayfa yaratılabilirdi.
Dekorasyon/Ev:
Sanki birazdan biri gelip oturacakmış veya o ürünü alıp kullanacakmış hissi yaratması bu tarz alanlarda gerçekçiliği sağlıyor. Göze hitap eden ve girdiğinde uzun süre çıkılamayacak sayfalar bırakıyorum size.
El Yapımı:
kaekooshop: Kişisel markası ile çok iyi iç içe geçerek büyütülmüş bir sayfa. Kullancılarını kendi canlı yayına davet ederken içerik yazısını nasıl kurguladığına mutlaka bir bakın derim.
coolruggings: Daha çok insan veya hayvan figürünün olduğu paylaşımların daha fazla beğeni aldığını görüyoruz. El yapımı ürün satıcılarının o yaşanmışlık hissini vermesi ön plana çıkıyor, kullanıcı bunu görmek istiyor. O yüzden stüdyoda çekilmiş gibi duran ürün görselleri yerine, müşterilerimizin bize gönderdiği, kendi kullanım şekillerini gösterdiği görselleri paylaşabiliriz.
dutu.go: Sayfa akışı ve uyumu oldukça başarılı.
Sanat:
marieryyoung: Renklerden ve sanattan biraz almak isterseniz kullanabileceğiniz ilham verici sayfa. Etiketleyerek kendi ürün görsellerinizin arasına da dokunuşlar yapabilirsiniz.
sarahdandelioncray: Özellikle böyle sayfalarda akışınızı belirlemek ve benzer renk skalalarında ilerlemek, aslında kağıtta yaptığınız renk akışınızı sayfanıza uygulamak, size güzel bir akış kazandıracaktır. Çünkü; kullanıcı bu dokuyu başka herhangi bir yerde gördüğünde bile, akıllara siz geleceksiniz. Böylece marka algınızın giderek artmasına yardımcı olursunuz.
Bebek Ürünleri:
organiczoo: Ürünlerin nasıl sergileneceği konusunda ilham alabilirsiniz.
yediceoyuncak: Sayfayı aşağı kaydırırken renk dokusunu, geçişi, uyumu yakalamak; bu sayfada dakikalarca zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Yazılarında görsele uygun mottolar kullanmak ve ürün hakkında ihtiyaç duyulacak kadar bilgi vermesi oldukça güzel olmuş.
E-ticaret:
nordstrom: Karakter tipine göre hediye alternatiflerini paylaşmaları oldukça güzel bir farklılık. Yılbaşında kullanabilirsiniz. Not alıp uygulamakta veya farklı içeriklere uyarlamanızda fayda var.
zappos: Yeni katılan markalar paylaşımı yapılması e-ticaret siteleri için mutlaka olması gereken bir içerik başlığı.
target: Markaların kurucularına yer vermeleri.
zalando: Her alandan farklı kişilerle yapılan röportajlar.
kohls: Bingo gibi oyunlar paylaşarak etkileşime ve yoruma yönelik içerikler üretmiş. Nasıl yapılır? Animasyonları dikkat çekici.
lutvelizade: Alışveriş özelliğini başarılı ve farklı kullanmış. Perde arkasını da göstermek bu tip sayfalarda her zaman sempati kazandırır.
Sayfa kimliğinizi bulmanız belki biraz zaman alabilir. Farklı konu başlıklarını sık sık deneyin ve sonunda istatistiklerinizi inceleyerek kullanıcılarınızın tepkilerini görün ve ölçün. Sayılar asla yalan söylemez 🙂 Her konu başlığı her sayfaya uymaz o yüzden kendinize özgü yönler bulmaya özen gösterin.
Ürettikçe ilerleyeceğinizden emin olun. Her zaman dediğim gibi “Tüketmeden Önce Üretin!”
Daha fazla ilham veren videolar için YouTube kanalıma abone olabilirsiniz.